Åbne fynske mesterskaber i indendørsroning lørdag den 5. marts

Lørdag den 5. marts løber de Åbne Fynske Mesterskaber i indendørsroning af stablen i Aulbyhallen med Middelfart Roklub som arrangør. Klubben forventer omkring hundrede deltagere, traditionelt også fra Østjylland og Sjælland. Og ikke bare fra roklubber da stævnet er åbent for alle, der dyrker motion i romaskiner – såkaldte ergometre. Det være sig privat eller i motionscentre. Alle skal bare tilmelde sig via http://regatta.roning.dk/?regatta=afm2016

Allerede kl. 12 lægges der ud med 6000 meter løb for mandlige og kvindelige seniorer, hvorefter ungdomsroere helt ned til 9-årsalderen sætter sig i romaskinerne – de såkaldte ergometre, som stævnet stiller til rådighed for deltagerne. Senere følger masterroerne, som efter planen slutter den individuelle del af stævnet med aldersklassen +80.
– Ud over de individuelle løb er der også stafetløb for rene roklubhold, hvilket almindeligvis trækker et stort og medlevende publikum, fortæller rochef Klaus Schellel fra den arrangerende klub. – Desuden inviterer vi virksomhedshold til stafetløb, men vi betinger os dog, at der kun er én formel roer pr. hold.

Som noget nyt er Middelfart Kommunes skoler i år inviteret til skolestafet, som former sig som en slags afrunding af den såkaldte robattle-aktivitet, der har fundet sted på skolerne i løbet af vinteren.