Afgået formand døbte ny båd

Meget passende var det Middelfart Roklubs netop afgåede formand gennem otte år, Hardy Olesen, der varetog det ærefulde hverv at stå fadder til klubbens nye singlesculler, som han døbte ”Hindsgaul” – efter halvøen gamle stavemåde. Også fordi eksformanden i sin karrieres efterår stadig er en flittig sculler-roer og deltager i veteranmesterskaber verden over.

Dåben fandt sted i forbindelse med, at roklubben hejste standeren søndag formiddag og samtidig tog hul på udendørssæsonen. Og da pontonbroen ud for klubhuset ved Kongebrogården allerede lå klar til brug, benyttede medlemmer det spirende forår til at give bl.a. ”Hindsgaul” den første tur på Lillebælt.

Båden er i øvrigt doneret af AP Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

I månederne inden standerhejsningen bidrog den milde vinter til, at 13 medlemmer nåede at få 727 kilometer på vandet, men eller blev formen mest holdt ved lige i de indendørs romaskiner, hvor 42 medlemmer tilbagelagde hele 8550 kilometer. Juniorroeren Mia Sofie Rützou overstrålede den alle med 767 kilometer i de såkaldte ergometre, mens senioren Børge Frederiksen var bedst hos mændene med 680 kilometer.

Begge roere fik overrakt vandrepokaler ved den velbesøgte sammenkomst i klubhusets nyrenoverede opholdsstue efter standerhejsning og bådedåb. Den nye sæson tager for alvor fart, når adskillige inriggere næste søndag den 2. april stævner mod Fænø Kalv bevæbnet med affaldssække for at bidrage til Danmarks Naturfredningsforenings årlige satsning med at befri den danske natur for affald.

I løbet af april indkalder klubben til ekstraordinær generalforsamling for at finde en afløser for Hardi Olesen. Indtil videre fungerer næstformand Søren Jensen Lykke Jensen som frontperson for Middelfarts roere.