Masser af Sølv-årer uddelt ved årets standerstrygning

Trods en våd og blæsende sommer lykkedes det alligevel for 12 medlemmer af Middelfart Roklub at passere den magiske grænse på 600 roede kilometer, der udløser Sølv-åren, som er en nål til at bære på tøjet. Ingen i klubbet nåede i år det dobbelte antal kilometer, der hædres med en Guld-åre, men to roere var tæt på, nemlig Klaus og Lis Scheffel, der har tilbagelagt henholdsvis 1137 og 1081 kilometer på vandet i løbet af sæsonen.

Af klubbens 59 medlemmer har de 50 været på vandet i år og roet i gennemsnit 346 kilometer hver. Det sammenlagte distance på 17.318 kilometer er trods de mindre gunstige vejrforhold en smule længere end året før, men dog udført af flere roere.

Det oplyste klubbens formand, Hardy Olesen, søndag eftermiddag i forbindelse med standerstrygningen foran klubhuset ved Kongebrogården. Rochef Klaus Scheffel supplerede med enkeltheder om de enkelte bådtyper, hvor inriggerne kom ud af sæsonen med 5136 kilometer på vandet efterfulgt af outriggere på 1768 kilometer.

Standerstrygningen markerer afslutningen på udendørssæsonen, som dog kan forlænges på vandet af roere med en særlig tilladelse og i visse bådtyper.

Her ses 11 af de 12 Middelfart-roere, der modtog en Sølv-åren. Det er fra venstre Claus Bernth Nielsen, Ole Bendtsen, Søren Lykke Jensen, Klaus Scheffel, Annette Lykke Jensen, Ruth Hougaard, Jørgen Clement Klerens, Lis Scheffel, Svend Grabow, Karen Margrethe Oxholm og Søren Steen Hansen. Ellis Aamund var ikke tilstede ved standerstrygningen, da roerne blev hædret.