Middelfart-veteran fejrer sit DM-jubilæum med nyt mesterskab

Middelfart Roklubs Bent Bøgh Pedersen sejrede suverænt i klassen 70-79 år ved de uofficielle danmarksmesterskaber i ergometer-roning, der fandt sted i Gladsaxe Sportshal med flere end 600 deltagere. Dermed fejrede den 74-årige roveteran på smukkeste vis, at han for 50 år siden vandt sit første DM med Roklubben Skjolds otter på Sorø Sø i 1968.

Ved samme stævne fik Bent Bøgh lejlighed til at heppe en rokammerat fra Skjold-årene, Flemming Bay, frem til en bronzemedalje i klassen 80-89 år, som Peter Hvenegaard fra Strib Ro- og Kajakklub i øvrigt vandt.

– Vi er faktisk kun fire roere herhjemme, der for alvor kan gøre sig gældende i min aldersklasse, og da jeg allerede her i vintersæsonen har vundet ved de jyske og sjællandske mesterskaber, overvejer jeg faktisk at prøve mig selv af i klassen 60-69 år ved de åbne fynske mesterskaber i marts, fortæller en tilfreds Middelfart-roer, der sluttede 125 virtuelle meter foran sin nærmeste konkurrent over de 2000 meter.

Tre medaljer til Mia Rützou
Bent Bøgh hentede faktisk endnu et mesterskab ved stævnet, idet han han var en del af det sejrende fynske firmahold, der også bestod Middelfart-ægteparret Claus og Birgit Rützou samt deres datter Mia Sofie Rützou, der nu stiller op for Odense Roklub.

Mia Rützou, der netop er rykket op fra juniorklassen, var dog langt fra mæt. I klassen 2000 meter U23 roede hun sig til en bronzemedalje, for så at sætte trumf på ved at vinde DM-stævnets sidste konkurrence, som var 200 meter sprint for seniorer.

Billedtekst:
Medaljevinderne i klassen herre veteran 70 – 79 år. Bent Bøgh Pedersen, Middelfart Roklub, flankeret af Torben Clausen-Hansen, Vejle Roklub, sølv, og Niels Bommer, Hadsund Roklub, bronze.