Middelfart/Nyborg sejrede i langdistance-finalen

Et lystfartøj kom på tværs, da holdet ‘Skal du have fynske Bank’ fra roklubberne i Middelfart og Nyborg lagde hårdt ud i weekenden for at forsvare deres samlede andenplads ved finaleregattaen i Sønderborg i DM-klassen 10 km åben mix 1. division. Den dramatiske undvigemanøvre, som ses på billedet, lykkedes så godt, at 4-åres inriggeren løb med sejren i ‘Alssunds Røde Løver’, som stævnet hedder, men desværre var de værste konkurrenter, sjællandske Viking, lige i hækken på dem hele vejen.
Så trods den anden guldmedalje i løbet af sæsonen (den første var i Kolding) kunne ‘Skal du have Fynske Bank’ dog ikke fravriste Viking den samlede sejr og dermed mesterskabet i klassen. Den fynske båd blev ved finalestævnet roet af Roar Kloppenborg-Skrumsager, Hardy Olesen og Claus Rützou fra Middelfart og Brian Sørensen samt Charloitte Buchwaldt (styrmand) fra Nyborg. Bruttotruppen til alle sæsonens fem stævner bestod desuden af Bent Bøgh Pedersen fra Middelfart og Allan Seelk fra Nyborg.

Her er slutstillingen:

1. Viking, Faxe Ladeplads, 49 point. (Ib Bruun, Rene Hansen, Jørgen Zangenberg, Lisbet Jensen, Uffe Dyhr.)

2. Sølv, Middelfart/Nyborg 46 point.

3. Bronze, Humlebæk 38 point ( Michael Krogh, Jette Tramm, Morten Runge Poulsen, Susanne Dam Poulsen, Jens Jørgen Tramm.)

​4. DSR 37 point

Debutanterne slap for sidstepladsen
Båden Middelfart Debutanterne stillede op i klassen ’10 km åben motionsmix 2. division’ i en 4-åres inrigger, hvor de sluttede på ottendepladsen og overlod dermed arbejdet med at lukke leddet i klassen til den arrangerende klub Sønderborg.
Holdet består af Birgit Rützou, Henrik Rauer, Susanne Grønnehave og Jesper Schmidt samt den garvede styrmand Bent Bøgh Pedersen. Der er tale om spinningsroere fra vinterens motionsprogram i ergometerrummet, som først kom på vandet i april og siden på imponerende vis er blevet tømret så godt sammen, at de nåede at deltage i først Port of Copenhagen-stævnet og altså i Sønderborg.