Prøv at ro baglæns på Lillebælt

Middelfart Roklub holder åbent hus lørdag den 4. juni ved Kongebrogården

Hvis man har ambitioner om at prøve at ro på Lillebælt, så byder chancen sig lørdag den 4. juni, når Middelfart Roklub holder åbent hus kl. 10-14. Eller rettere åben bro, eftersom det meste af arrangementet efter planen kommer til at foregå på og ved flydebroen foran klubhuset mellem Kongebrogården og Grimmermosehuset.

– Placeringen er både praktisk og idyllisk, men betyder også, at roklubben er ikke så synlig i bybilledet. Med arrangementet prøver vi at gøre opmærksom på vores eksistens og tiltrække nye medlemmer, fortæller rochef Klaus Scheffel

Presset af kajakroning
– Vores form for roning, også kaldt baglæns-roning, har i de senere år været lidt under pres fra mere individuelle sportsgrene som fx kajakroning, der jo også kan dyrkes privat. Vi kan dog tilbyde motion, naturoplevelse og frisk luft kombineret med et givende socialt samvær på tværs af sociale skel og aldersgrupper, fortsætter rochefen.

Åbent hus-arrangementet tilbyder interesserede en tur i en sødygtig 2- eller 4-åres inrigger sammen med rutinerede instruktører. Desuden vil der være mulighed for de lidt mere modige at prøve en såkaldt Edon-sculler, som man ror alene og med to årer. Bådtypen er ideel for begyndere, da den er monteret ‘støttehjul’ i form af pontoner til begge sider.

Romaskiner udendørs
Klubbens romaskiner, de såkaldte ergometre, bliver brugt flittigt til vintertræning i motionsrummet, men i dagens anledning bliver de flyttet udendørs til demonstration og konkurrence blandt de fremmødte, som kan ‘ro’ mod hinanden.

Middelfart Roklub har omkring 60 medlemmer og råder over en snes moderne fartøjer til såvel motions- som kaproning. Klubben har eksisteret siden 1933 – først ved Kappelsbjerg, men siden midten af 50’erne på den nuværende placering ved Kongebrohavnen.