Roere oplevede København fra søsiden

København oplevet fra søsiden er noget helt særligt. Med det for øje gik godt en snes roere fra Middelfart lørdag på opdagelse ad hovedstadens mange vandveje. Det skete i lånte både fra henholdsvis Københavns Roklub og SAS Roklubben, som ligger vis-s-vis i havneløbet.

Dagen igennem gennemtrawlede roerne virvaret af smalle, stærkt befærdede kanaler omkring Christiansborg og især på Christianshavn. Turens højdepunkt var dog et besøg på Trekroner ved indsejlingen til Københavns havn. Den gamle havnefæstning, som fik sin ilddåb ved Slaget på Reden i 1801, er først for nylig blevet åbnet for offentligheden. Det var derfor et oplagt mål for roerne, der benyttede det perfekte vejr til at gå på opdagelse på den kunstige ø, der stadigt emmer af historie.

Roerne rundede turen af i den modsatte ende af havneløbet, nemlig ved slusen i Sydhavnen og den kiggede på eksplosive byggeaktivitet omkring Teglværkshavnen, inden bådene sidst på dagen blev returneret og næsen vendt hjemad mod Middelfart.

Billedet viser toeren med Karen Margrethe Oxholm og Hanna Schönning Christensen, der passerer Børsen med fotografen Ole Bendtsen ved roret.