Spinning i romaskine vinder frem

Almindeligvis foregår træningsformen spinning på cykel i et motionscenter, men i de senere år er nu er også Middelfart Roklub begyndt at tilbyde den slags styrketræning. Nu foregår det bare i romaskiner, såkaldte ergometre.

– Ro-spinning er en efterligning af den slags spinning, mange kender fra motionscentre – altså med fuld knald på og til god musik, og den nye form tiltaler heldigvis rigtigt mange, fortæller roklubbens formand, Hardy Olesen, der i sin tid introducerede træningsformen i roklubben med et eksternt hold spinnere fra sin arbejdsplads, det lokale jobcenter.

Nu har har Anita Rasmussen overtaget holdet efter et kursus i ro-spinning hos Dansk Forening for Rosport (DffR). Lige nu er der gang i samltlige ni romaskiner hver onsdag kl. 16-17, men interessen har været så stor, at der måske oprettes endnu et hold i løbet af vinteren.

– Også roklubberne i bl.a. Strib, Fredericia og Nyborg har succes med ro-spinning, så på sigt håber vi at kunne starte hold med vores egne medlemmer som supplement til den øvrige vintertræning, tilføjer Hardy Olesen.