Standerstrygning med forlænget sæson

Overgangen fra sommer- til normaltid er lig med standerstrygning i Middelfart Roklub, og sådan var det også i søndags, da omkring halvdelen af klubbens godt 50 medlemmer på en stille efterårsdag overværede den traditionsrige markering af, at årets rosæson nu officielt er forbi.

Bådebroen bliver dog først taget op i den følgende uge, og da den smukke sensommer har efterladt vandet i Lillebælt så tilpas lunt, kunne rochef Klaus Scheffel som noget helt nyt meddele, at der indtil videre må roes efter sommerreglementet på Lillebælt. Når vandet når under 7 grader, træder de langt mere restriktive vinterregler i kraft.

17.500 kilometer på vandet
Siden standerhejsningen i slutninger af marts har klubbens medlemmer tilbagelagt næsten 17.500 kilometer på vandet, fordelt på godt 6700 både-kilometer. Deraf står inriggerne for de fleste kilometer, men også de noget lettere outriggere har været flittigt benyttet. Den noget ustadige sommer resulterede desuden i, at romaskinerne kom på hårdere arbejde end vanligt med næsten 4650 kilometer.

Vistnok for første gang nogensinde i klubbens historie havde en kvinde roet længst af alle medlemmer i sæsonens løb, nemlig Ruth Hougaard, der med 1212 kilometer lige netop gjorde sig fortjent til at modtage emblemet Guldåren. Tættest på kom Jørgen Klerens med 1023 kilometer, hvilket udløste en Sølvåre. Begge fik overrakt vandrepokaler som sæsonens flittigste roere.

Også Lis Scheffel, Bente Rahbæk, Annette Lykke Jensen, Ole Bendtsen, Søren Steen Hansen, Christian Jonstrup, Klaus Scheffel, Svend Grabow og Bent Bøgh Pedersen nåede over den magiske 600 kilometer på vandet, der udløser en Sølvåre.