Status for sæsonen fra klubbens succesfulde junior Mia Rützou

19-årige Mia Rützou begyndte i Middelfart Roklub for to år siden efter en skoleaktivitet i klubbens regi. Det gav hende mod på mere, og siden har hun bare taget masser af rotag med stor succes.
I dag træner hun ofte her som medlem af Middelfart Roklub, men i konkurrencer stiller hun op for Odense Roklub,  hvor hun kan få den sparring og træning, hun har brug for. Plus en jævnbyrdig makker i dobbeltsculleren, Sofie Wikkelsøe..
Og det giver resultater! Læs her Mias egen beretning om sin begivenhedsrige sæson, der kronedes med et fornemt dansk u19-mesterskab på Bagsværd Sø i august:

• Landsholds projekthold, JW4x (junior Women 4x(dobbeltfirer)) sammen med 3 piger fra København.
  • Stillet op for det danske landshold til Junior EM i Krefeld med holdbåden i dobbeltfirer.
  • Deltog i Copenhagen Regatta med en førsteplads både lørdag og søndag.
  • I Hamburg Regatta vandt vi lørdag i et letvægtsløb. Om søndagen deltog vi i vores eget løb og blev her nr. 4. Vi kæmpede mod nogle af Tysklands bedste pigeroere.
  • I Sorø Regatta, hvor vi vandt vores løb begge dage.
  • Ved Nordisk Mesterskab i Finland d. 16.-18. juni vandt vi med mere end 13 sekunder til svenskerne og kunne derfor kalde os for nordiske mestre.

Til Sorø regatta var der udtagelser til Junior VM i Litauen. Fredag bliver vores stroke på båden skadet med smerter i ryggen. Heldigvis fandt vi en afløser og gennemførte løbene i  tider, der gav en udtagelse til JVM. Men godt to uger uge inden afrejsen til Litauen bliver vores båd desværre trukket, da tre ud af af bådens fire roere er skadede, hvorfor vi ikke kunne fuldføre træningerne. Ungdomslandsholdstræneren fandt det derfor ikke forsvarligt at sende os afsted. Sådan ender sæson for vores dobbeltfirer, som havde kæmpet hårdt for at komme med til VM.

Derefter var der kun at satse på en god placering i dobbeltsculler med Sofie Wikkelsøe makker ved DM på Bagsværd Sø d. 19.-20. august, hvor vi da også blev danske mestre i u19-klassen (se foto).

Nu træner jeg op til de såkaldte trials, som ligger i oktober. Dette er en testregatta, hvor man tester alle Danmarks roere fra U23 og opefter. Her roer man ikke bare mod jævnaldrende, men også de helt store profiler som fx OL-roerne.

Trials er med andre ord en regatta, hvor man bliver set an og kæmper om at komme på de nye landsholds/projekthold til den kommende sæson. Denne sæson er min sidste som junior, eftersom jeg næste år rykker op og bliver u23-roer, fortæller Mia.

Roklubben ønsker Mia Rützou alt det bedste i den kommende sæson.