Succes med Lillebæltsdysten på vandet

Lillebæltsdysten begyndte i vinter med konkurrencer på ergometre med klubberne rundt om Lillebælt som deltagere. Nu tester roerne formen af mod hinanden på vandet, og forleden var Middelfart Roklub vært for roere fra Vejle, Kolding og Fredericia, skriver Henning Jørgensen.

Der var otte bådehold til start: Seks hold i 2-åres inrigger og to hold i 4-åres inrigger til en dyst alle mod alle, idet resultaterne blev beregnet ud fra handicap.

Ruten var syv km med en tur forbi Gals Klint Camping ud til et vendepunkt nær Gl. Slot. Det blev mere udfordrende, end det så ud til ved starten fra klubben, som lå i læ af en sydvestlig vind. Omkring Gals klint rejste vinden og bølgerne sig, men alle klarede strabadserne flot – nogle var dog lidt våde ved hjemkomsten.

Middelfart Roklub var så ubeskedne at løbe med førstepladsen i en 4’er med Bent Bøgh Pedersen, Hardy Olesen, Roar Kloppenborg Skrumsager, Claus Rützow og Klaus Scheffel (se foto). På de følgende pladser kom 2’ere fra Fredericia og Kolding.

Det blev en fin aften med 28 roere på vandet og i alt ca. 40 personer, som hyggede sig undervejs og efterfølgende til grillpølser, kaffe og hjemmebag.

Næste afdeling af Lillebæltsdysten bliver i august i Fredericia.