Tilbud til alle: Intro-forløb for nye roere

Trods det noget lunefulde forår er roernes udendørssæson så småt ved at tage fart. Derfor åbner Middelfart Roklub i de kommende måneder bådehusets porte for alle, der kunne være interesseret i at prøve at ro på Lillebælt.

Der bliver tale om et forløb på fem onsdage for op til 12 interesserede, som klubbens erfarne instruktører guider gennem et omfattende introduktionsprogram. Planen er, at aspiranterne i begyndelsen af juni er nået så langt i uddannelsen som roer, at instruktørerne kan frigive dem til ro sammen med klubbens øvrige medlemmer i bl.a. sødygtige inrigger-både.

– Roning tilbyder en unik mulighed for at få frisk luft, motion og naturoplevelser på én og samme tid krydret med socialt samvær, fortæller Claus Rützou, der er tovholder på forløbet.

– Klubben tilbyder motionsroning og kaproning for alle lige fra 12-års alderen – enten i roligt tempo i det hjemlige rofarvand omkring Lillebæltsbroerne, men det kan også forgrene sig til langtursroning, motionskaproning og egentlig sved-på-panden-træning, fortsætter Claus Rützou.

Forløbet begynder onsdag den 9. maj kl 19 i klubben, der ligger mellem Grimmermosehuset og Kongebrogården. Første aften med generel introduktion til rosport og en kort tur i inrigger, hvis vejret tillader. De følgende onsdage trænes så rotaget og kommandoer, hvorefter teknikken pudses af i såvel inriggere med enten to eller fire årer som i edon-sculler, som er en sikker solobåd med pontoner.

Interesserede kan bare møde op i klubben den første aften, men de kan også kontakte Claus Rützou, hvis de har behov for yderligere oplysninger. Det kan ske på mobil 23368650 eller mail claus@r-co.dk